- 03 Jun 2018, 15:21
#10964
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Un poco más arriba. Donde se encuentra la s9nda de nivel?Módeno escribió:ok, entendido entonces. De todas formas, al final de la explicación del fabricante me pone esta recomendacion del vendedor. Recomienda desenchufar uno de los cables de la válvula solenoide. ¿Vosotros también lo hacéis eso entonces? Yo llevo un año y algo con la máquina y usando los filtros en el depósito y con el agua indicada y demás, no creo que esté tan llena de cal como para tener que quitar la solenoide. Es que no soy nada manitas, no tengo ni idea.
Esto es lo que pone el vendedor, después de la explicación de hacer pasar agua con el producto.
Our remarks
The procedure explained by the engineer is correct but provided that:
1) The procedure is done at least every 6 months and low water lime content is used. The risk, if the machine is too calcified is that the water inlet of the heat exchanger becomes clogged irreparably.
2) Before starting the procedure, it is ESSENTIAL to disconnect one wire of the 2-ways solenoid valve
We explain the reason why these two points are important: If you do the procedure after too long time and the machine is too full of lime, water inlet to the heat exchanger can be found clogged with pieces of tartar, that could obstruct the acid flow . If you see the hydraulic diagram of the NS Oscar, it is easy to understand that if the water inlet of the heat exchanger is clogged, then the water solution of citric acid passes trough the 3 way solenoid valve immediately to the coffee group, the water doesn't circulate in the heat exchanger.
Before starting the procedure is ESSENTIAL to disconnect the connections of the 2-way solenoid, you have to disconnect one wire ( blue or red it does not matter ).
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